Ondersteuning

Ondersteuning

De realiteit van papier naar praktijk kan weerbarstig zijn. Er zijn talloze redenen waarom duurzaamheidsplannen niet het gewenste resultaat opleveren of zelfs niet van de grond komen. Hoewel het inspirerend en zinvol is om eraan te werken, kun je soms het gevoel hebben dat de vooruitgang sneller kan of dat er meer mogelijk is dan wat jij of jouw organisatie momenteel realiseert. Daarnaast kan het als pionier in deze transitie lastig zijn om te dealen met weerstand of heb je het idee dat je collega’s het onderwerp niet als dringend ervaren.

Soms kan het dan helpen om iemand van buitenaf een tijdje mee te laten helpen. Wij hebben al veel vaker in deze situatie gezeten. Met onze ervaring zorgen we ervoor dat organisaties veel sneller kunnen en we zorgen ervoor dat medewerkers met meer zelfvertrouwen en expertise aan de slag kunnen. Wij helpen organisaties om in beweging te komen en zorgen voor blijvende impact, met bijvoorbeeld coaching, trainingen of tijdelijke inhuur.  

Een greep uit ons aanbod

Coaching

Soms is het prettig om intensiever begeleid te worden. We kijken mee in jouw of jullie dagelijks werk en ondersteunen op inhoud en op proces. We kunnen je in contact brengen met anderen die in een vergelijkbare situatie zitten of zaten of met andere experts uit ons netwerk. We coachen soms individuele medewerkers, maar vaker begeleiden we impactteams (zoals green teams) om doelen te realiseren.

Voorbeeld: Coaching green team Ambulancedienst ZHZ

Training: Persoonlijk leiderschap in circulaire economie

Hoe zorg je ervoor dat je vooruitgang blijft boeken en je eigen motivatie behoudt? Wat zijn de meest effectieve stappen, zowel binnen als buiten jouw organisatie? Hoe kun je jouw omgeving betrekken en ervoor zorgen dat je concrete resultaten behaalt? Deze training is ontwikkeld met het idee dat je jouw impact aanzienlijk kunt vergroten door de juiste keuzes te maken, diepgaande kennis op te doen, realistische doelen te stellen en slim je resultaten te meten.

We nemen jou/jouw team mee in: 

  • Specifieke uitdagingen en obstakels waarmee je te maken krijgt bij het implementeren van circulaire economie in je organisatie en hoe je daar het beste mee kunt omgaan.
  • Welke (kleine) stappen je kunt ondernemen om verder vooruit te komen en welke grotere doelen jij voor jezelf en je organisatie kan stellen.
  • Hoe je de voortgang van circulaire initiatieven kan meten en evalueren.
  • Hoe je motivatie en betrokkenheid behoudt binnen en buiten je organisatie.

Je gaat ook aan de slag met een circulaire uitdaging in je eigen werk, a.d.h.v. een zelfgekozen casus. Hiermee vergroot jij je kennis en persoonlijk leiderschap rondom circulariteit! 

Bekijk onze trainingen

Tijdelijke inhuur

Wanneer structurele capaciteit ontbreekt, levert Circularities professionals op interim-basis voor advies- en projectmanagement.

Heb je behoefte aan iemand die voor een bepaalde tijd structureel als onderdeel van jouw kernteam je strategie bepaalt en/of uitvoert? We kunnen je helpen bij:

  • Het ontwikkelen en implementeren van een circulaire strategie die past bij jouw organisatie.
  • Het opzetten en managen van circulaire projecten met concrete resultaten.
  • Het opstellen en monitoren van circulaire doelstellingen en KPI’s.

Geïnteresseerd om iemand uit het team van Circularities tijdelijk in te huren om impact te maken? Neem dan contact met ons op.

Voorbeeld: Tijdelijke ondersteuning gemeente Den Haag

Overleggen over hoe wij samen kunnen werken?

Neem contact op