Nationale Bestuurders Bijeenkomst Circulaire Economie

Bent u een bestuurder met ambities rond de circulaire economie? Dan is dit uw kans om collega’s van gemeenten, provincies en waterschappen te ontmoeten en uw ambities aan te scherpen! Kom op maandagmiddag 30 maart naar Utrecht voor de bestuurdersbijeenkomst circulaire economie.

Datum: 30 maart
Tijdstip: 12:30 – 16:30 uur
Locatie: Centraal Museum, Utrecht

Programma
12.30 uur Inlooplunch
13.00 uur Start Programma
14.30 uur Pauze
16.00 uur Einde programma en aansluitend borrel


Nederland is circulair in 2050. Over 10 jaar al 50% circulair, terwijl we waarschijnlijk nog maar op 10% zitten. Een uitdagende ambitie waar niet alleen het Rijk en bedrijven, maar ook decentrale overheden een belangrijke rol in spelen. Wilt u weten hoe andere bestuurders het aanpakken en wat uw rol kan zijn in de circulaire economie? Bent u benieuwd hoe een circulaire economie noodzakelijk is om de doelstellingen van de energietransitie te behalen? Geïnteresseerd in wat er nog meer te doen is dan een focus op afval, inkoop en recycling? Vindt u ook dat decentrale overheden elkaar meer moeten versterken op het gebied van circulaire economie? Kom dan naar de nationale Bestuurdersbijeenkomst CE.

 

Deze bijeenkomst is een bestuurlijk vervolg op de “Regiodagen CE aanpak”. Dat programma voor ambtenaren is uitgeroepen tot een van de 10 meest iconische projecten van Nederland tijdens de Circular Awards 2020. Nu is het de beurt aan u als bestuurders om de ontmoeting aan te gaan!


We nodigen u daarom uit om op 30 maart samen te werken aan de aanscherping van uw eigen lokale ambities. En deze te delen om als collega bestuurders van elkaar te kunnen leren. Het programma zal bestaan uit presentaties van toonaangevende sprekers en genoeg ruimte voor actie en interactie. 


Uw dagvoorzitter is Klaske Kruk van Circularities: “Ik kom steeds meer bestuurders tegen die enthousiast zijn over een circulaire economie. Ze zien het als de manier om de economie in hun eigen regio gaande te houden. Ze zien de werkgelegenheid die het kan opleveren, het behoud van grondstoffen voor de regio of als kans om energietransitie doelstellingen mee te behalen. Daarnaast is het een heel inspirerend thema waar een groeiende groep burgers, bedrijven en overheden aan wil werken.”


Wij hopen van harte u op 30 maart te mogen ontmoeten!


Sander Mager (bestuurslid, Unie van Waterschappen)
Sander de Rouwe en Cora Smelik (gedeputeerden, Interprovinciaal Overleg)
Gert Vos (wethouder Hoogeveen, Vereniging van Nederlandse Gemeenten)

Aanmelden

 

Bereikbaarheid

Het Centraal Museum in Utrecht (Agnietenstraat 1, Utrecht) bereikt u lopend vanaf NS-station Vaartsche Rijn of via een korte busrit (lijn 2) vanaf Utrecht CS.

 
Kunt u niet aanwezig zijn op dit event maar bent u wel geïnteresseerd in een bestuurlijke sessie circulaire economie neem dan even contact met ons op