Klaske bij BNR Duurzaam: Hoe de Rotterdamse haven klimaatneutraal wil worden

De haven van Rotterdam is niet alleen de grootste van Europa, het is ook de meest vervuilende. Nu nog althans, want er worden flinke stappen gezet richting klimaatneutraal in 2050

Zo’n zeven jaar geleden werd deze route op papier uitgestippeld. ‘Nu gaan we van PowerPoint naar praktijk’, zegt Nico van Dooren van Port of Rotterdam. Hij is degene die de transitie naar een duurzamere haven in goede banen moet leiden en noemt een aantal concrete voorbeelden. Zo staat er nu een windmolenpark van 300 megawatt in het havengebied, werd onlangs gestart met de aanleg van een waterstofnetwerk en zijn alle belangrijke besluiten over CO2-opslag (CCS) genomen. Ook vaart er inmiddels een aantal binnenvaartschepen op stroom.

Luister hier de hele aflevering.

Ga voor alle afleveringen naar BNR Duurzaam